Folosirea sau plasarea unei comenzi pe site-ul www.opticclarmedical.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:

Preturile nu includ valoarea transportului.

Toate informatiile referitoare la produse inclusiv imagini prezente pe site vor fi considerate proprietatea firmei si pot fi folosite in alta parte numai cu acordul societatii.

Datele si informatiile furnizate de catre clientii firmei noastre sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse , si anume efectuarea comenzilor, conform legilor in vigoare

Firma isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate.

Garantia produselor pentru care se acorda garantie se solutioneaza prin trimiterea acestora la sediul firmei la adresa de pe factura, prin repararea, inlocuirea produsului defect sau rambursarea contralavorii acestuia (stornarea facturii de vanzare), alegerea apartinand firmei . Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei va fi suportata de catre client.

Garantia produselor nu se refera la produsele incadrate in categoria consumabile, acopera doar viciile de fabricatie si nu acopera manipulari/instalari/utilizari incorecte si nici deteriorarile mecanice survenite pe perioada transportului acestora catre client de posta/curier (in acest caz indreptati reclamatia la primirea marfii catre serviciul de transport ales de dvs care a produs paguba).

Produsele achizitionate prin contract la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000. Acestea se pot returna numai impreuna cu toate accesoriile si consumabilele si in aceeasi stare in care au fost receptionate, insotite de o adresa scrisa de denuntare intemeiata a contractului, in termen de 10 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. Firma va inapoia contravaloarea produselor returnate in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Produsele returnate se pot trimite inapoi numai dupa instiintarea scrisa si consimtamantul nostru.

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu prevederile legale in vigoare(Legea 449/2003). La solicitarea garantiei este necesara initial instiintarea scrisa prealabila si consimtamantul nostru ca produsul face obiectul garantiei si poate fi trimis, iar apoi prezentarea produsului defect se va face in ambalajul original, impreuna cu accesoriile primite, fotocopie dupa factura fiscala, o fisa de montaj completata de catre o firma/persoana autorizata in cazul produselor a caror instalare, montare sau punere in functiune nu poate fi realizata de catre persoane necalificate si necesita personal autorizat precum si fisa de service. Obligatoriu vor fi completate informatiile legate de nume si adresa, coloanele cu denumirea produselor trimise si defectiunea costatata, in caz contrar, produsele pot fi returnate solicitantului fara a i se solutiona garantia. Atentie si la informatiile si documentele solicitate pe fisa de service daca este cazul.

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor.

DEFINITII GENERALE

Optic Clar Medical, este brandul societatii Comerciale OPTIC CLAR MEDICAL SRL, organizata in baza legii romane, cu sediul in STR. SALCIEI, NR.1A, Bacău, cod de identificare fiscala 38356987, inregistrata la Registrul Comertului sub nr J04/1692/2017. SITE/DOMENIU:

  • toate informatiile de pe Optic Clar Medical care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
  • continutul oricarui buletin informativ sau e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre Optic Clar Medical prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al Optic Clar Medical UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Optic Clar Medical intr-o anumita perioada;
  • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Optic Clar Medical are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
  • date referitore la Optic Clar Medical, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic). UTILIZATOR – Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre Optic Clar Medical si acesta. CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU. CLIENT – Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre Optic Clar Medical si acesta, sau persoana fizica sau juridica care beneficiaza de pe urma produselor si/sau serviciilor oferite de Optic Clar Medical si achizitionate de catre acesta prin folosirea SERVICIULUI DOCUMENT – prezentele Termeni si Conditii BULETIN INFORMATIV / NEWSLETTER – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Optic Clar Medical intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Optic Clar Medical cu referire la informatiile continute de acesta. TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre Optic Clar Medical catre Client indiferent de modalitatea de livrare. CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014.

1. POLITICA GENERALA

Acest document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre Optic Clar Medical si acesta. 1. a. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public www.opticclarmedical.ro. 1. b. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termene si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate. 1. c. Prin folosirea siteului/continutului/serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse siteului, continutului, serviciului, Optic Clar Medical sau oricarui tert cu care Optic Clar Medical are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare. 1. d. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document: 1.d.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de Optic Clar Medical prin intermediul siteului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea Optic Clar Medical de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea Optic Clar Medical. 1.d.2. Optic Clar Medical va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese. 1. e. Clientul / Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment. 1.f. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 1.4, acesta poate sa contacteze Optic Clar Medical, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la Optic Clar Medical destinate acestui scop. 1. g. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui Contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Optic Clar Medical. 1. h. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Optic Clar Medical si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei Comenzi, Optic Clar Medical va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2. Continut 2.a. Continutul informativ/imagistic prezentat pe siteul Optic Clar Medical ESTE proprietatea intelectuala a Optic Clar Medical. 2.b. Clientului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Optic Clar Medical, includerea oricarui continut in afara siteului Optic Clar Medical, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Optic Clar Medical asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al Optic Clar Medical. 2.c. Orice continut la care Utilizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Optic Clar Medical si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea Optic Clar Medical cu referire la acel continut. 2. d. Clientul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale documentului. 2. e. In cazul in care Optic Clar Medical confera Clientului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Optic Clar Medical pentru respectivul Utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare. 2. f. Nici un continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Optic Clar Medical si/sau al angajatului Optic Clar Medical care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut. 2. g. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de Acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.

3. Contact

3.a. Optic Clar Medical publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Client sau Utilizator. 3. b. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizatorul sau Clientul permite Optic Clar Medical sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice. 3. c. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea Optic Clar Medical de a contacta Utilizatorul sau Clientul. 3. d. Accesarea siteului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate Optic Clar Medical se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului si Optic Clar Medical, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea Optic Clar Medical in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site. 3. e. Optic Clar Medical isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc). 4. Buletin informativ/Newsletter 4.a. Primirea buletinului informativ presupune completarea unui formular de catre Utilizator sau Client si acceptarea neconditionata a documentului, in cazul in care nu si-a exprimat deja acest acord. 4. b. Datele preluate de la Utilizator sau Client in scopul expedierii buletinului pot si vor fi folosite de catre Optic Clar Medical in limitele Politicii de confidentialitate. 4. c. Renuntarea la primirea buletinului informativ de catre Utilizator sau Client, se poate face in orice moment: 4.c.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricarui buletin informativ primit. 4. c. 2. Prin modificarea acceptului sau de a primi buletinul si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea contului. 4. c. 3. Prin contactarea Optic Clar Medical, conform cu informatiile de contactare, si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese. 4. d. Renuntarea la primirea buletinului informativ nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document. 4. e. Optic Clar Medical isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora va trimite buletinul informativ cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi buletinul informativ, fara nici un angajament ulterior din partea Optic Clar Medical, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia. 4. f. Optic Clar Medical nu va include in buletinele sale informative transmise Utilizatorului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al Optic Clar Medical, la momentul expedierii buletinului.

5. Politica de vanzare online

5. a. Accesul la serviciu este permis oricarui utilizator care poseda sau isi creeaza un cont. 5. b. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile documentului. 5. c. Optic Clar Medical poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior. 5. d. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti. 5. e. In situatia in care se descopera accese de acest gen, Optic Clar Medical isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu.

6. Produsele oferite de Optic Clar Medical

6.a Produsele comercializate prin intermediul www.opticclarmedical.ro sunt noi, in ambalajul Optic Clar Medical si In momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv Optic Clar Medical isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a Optic Clar Medical. 6. b  Preturile prezentate includ TVA (19%) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consilierul clienti Optic Clar Medical in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma. 6.c   Chiar daca, in ciuda eforturilor noastre, un mic numar de produse pot avea pe site preturi gresite, stabilite in mod eronat de catre aplicatia noastra informatica, intotdeauna se considera pret final cel acceptat de catre client in cadrul discutiilor purtate cu consultantii clienti Optic Clar Medical. Daca pretul real al produsului este mai ridicat decat pretul afisat pe site, consultantii nostri de vanzari sunt indreptatiti sa va satisfaca cererea de a va livra produsul la pretul publicat pe site, numai in masura in care vom putea face acest lucru, dupa cum si dumneavoastra sunteti indreptatit sa refuzati comanda respectiva. In cazul in care pretul real este mai mic decat pretul publicat pe site, iar dumneavoastra ati achitat pretul in avans, diferenta va va fi returnata dupa cum se va conveni de comun acord, dar nu mai tarziu de 14 de zile de la data primirii produsului. 6.d  Optic Clar Medical nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia Optic Clar Medical de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat mai jos in acest document. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

7. Valabilitatea ofertelor

7.a. Optic Clar Medical isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Utilizatorului sau Clientului. 7. b. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil. 7. c. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita. 7. d. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor. 7. e. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica. 7. f. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs. 7. g. Clientul poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art13. 7. h. Promotiile si reducerile se aplica doar in perioada mentionata pe materialele de promovare, iar preturile se calculeaza conform conditiilor stipulate in cadrul acestora. 7. i. In cazul returnarii produselor aflate in promotie: Daca prin inlaturarea unui/unor produse nu se mai respecta conditiile stipulate pe materialele de promovare, pretul produsului/produselor ramase in comanda se calculeaza fara aplicarea promotiei!

8. Comanda online

8.a. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site. 8.b. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa. 8. c. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca Optic Clar Medical poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat de Optic Clar Medical, in functie de scop/situatie: 8.c.1. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client. 8. c. 2. Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 8.c.1, si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, etc) 8.c.3. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor. 8. d. Optic Clar Medical poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri: 8.d.1. Datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte 8. d. 2. Activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea Optic Clar Medical si/sau partenerilor acestuia 8.d.3. fara nicio justificare. 8.e. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat coform 8.c. 8.e. Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care Optic Clar Medical informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014, denumit in cuprinsul acestui document Contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele Termeni si Conditii. 8. f. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Optic Clar Medical, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora. 8. g. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii. 8. h. Este permisa folosirea unui singur voucher de catre Client pe o comanda efectuata online. Folosirea a mai multor vouchere va duce la anularea comenzii de catre reprezentantii Optic Clar Medical. 8. i. Programul de preluare al comenzilor este de luni pana vineri intre orele 09.00 – 17.30, livrarea urmand a se efectua de luni pana vineri intre orele 09.00 – 18.00, sambata 09.00 – 14.00.

9. Plata produselor

10. a Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate de pe site-ul www.opticclarmedical.ro conform acestor “Termeni si Conditii” se poate efectua in avans sau la livrarea produselor (ramburs Fan Courier). Optic Clar Medical isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. 10. b Plata in avans se poate realiza prin mandat postal, ordin de plata; dovada platii trebuie trimisa catre Optic Clar Medical la adresa de e-mail office@opticclarmedical.ro. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul Optic Clar Medical.

10. Livrarea

11.a Livrarea produselor se face oriunde in tara (Romania), prin intermediul unor firme de curierat rapid. Termenul de livrare al produselor este cuprins intre 1 si 7 zile lucratoare, in functie de tipul livrarii. Optic Clar Medical isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor, prin contactarea clientilor telefonic sau via e-mail. Livrarea produselor se poate face la adresa selectata, prin firmele de curierat Sameday si Cargus, sau la un easybox Pentru livrarea Standard a produselor prin intermediul curieratului rapid se va percepe o taxa de transport in valoare de 25 lei, indiferent de zona de livrare. Pentru livrarea Express a produselor prin intermediul curieratului rapid se va percepe o taxa de transport in valoare de 45 lei, indiferent de zona de livrare. Pentru livrarea Standard a produselor la eaxybox se va percepe o taxa de transport in valoare de 19 lei, indiferent de zona de livrare. Pentru livrarea Express a produselor la eaxybox se va percepe o taxa de transport in valoare de 39 lei, indiferent de zona de livrare. In cazul in care livrarea Express nu poate fi efectuata in termenul stipulat, din motive neprevazute, se va percepe livrarea Standard sau returna diferenta pana la livrarea Standard. Datorita programului firmelor de curierat, in weekend nu se fac livrari. Acestea se efectueaza doar in zilele lucratoare, de luni pana vineri. Inainte de a livra coletul, veti fi contactat telefonic de catre curier pentru a confirma prezenta dumneavoastra la adresa mentionata. 11.b In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu Optic Clar Medical, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate. Adresa de livrare a produsului se va confirma impreuna cu consilierul clienti Optic Clar Medical, numai in scris prin email. În cazul clienților care au in istoricul comenzilor livrări refuzate , Optic Clar Medical își rezervă dreptul de a nu expedia comenzile ulterioare decat dupa efectuarea plătii in avans a acestora. 11.c Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si functioneaza si o reprezinta semnatura pe documentele fiscale legale. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia. 11.d  Optic Clar Medical isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Optic Clar Medical care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti. 11.e Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Optic Clar Medical fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de Optic Clar Medical de la acest client.

11. Garantia produselor

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu OUG 140 28/12/2021 si O.G. 21/1992. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

12. Returnarea produselor

13.a. Clientul Optic Clar Medical poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii: 13.a.1. Produsul care nu este conform cu specificatiile de pe site 13.a.2. Coletele ce prezinta deteriorari severe 13.a.3. Produsele ce au fost livrate gresit 13.a.4. Produsele care au marimi (grosimi) eronat comandate 13.a.5. ˆ„Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor“ conf. O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din siteuri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014. 13.b. Clientul este obligat sa notifice Optic Clar Medical, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc office@opticclarmedical.ro, ) in termen de maximum 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor, in cazul art. 13.a.5. 13. c. Clientul este obligat sa notifice Optic Clar Medical, intentia sa de ai fi inlocuite produsele achizitionate, conform art. 13.a.4, prin orice mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/etc) in termen de maximum 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor, in conformitate cu art 13.a.5. 13.d. Clientului care a notificat Optic Clar Medical conform art 13.a.2 / art 13.a.3, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la Optic Clar Medical in maximum 14 zile calendaristice de la data expedierii notificarii, in caz contrar Optic Clar Medical considerand cererea nefondata/invalida. 13. e. Clientul Optic Clar Medical nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele scopuri sau situatii: 13.e.1. Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 13.a.4. 13. e.2. Cererea de returnare in cazul art. 13.a.2 sau 13.a.3 cauzata de oricare situatie prevazuta la 13.1 are data de expediere care depaseste perioada de 14 zile calendaristice prevazute conform art 13.1.5, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat. 13. e.3. In cazul returnarii produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 13.1, produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit). 13. f. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 de zile de la data receptionarii produselor, prin virament bancar. 13. g. In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, conform 13.1.4, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale. 13. h. In cazul in care Clientul care returnat a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 13.1.4, iar Optic Clar Medical nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului si in conformitate cu 13.6. 13. i. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza. 13. j. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client 13. k. Ruperea sigiliului de securitate atrage dupa sine scoaterea produselor din categoria celor returnabile Este necesara completarea unui Formular de retur online.

13. Frauda si SPAM

Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare Site-ul Optic Clar Medical este gazduit de serverele unei terte firme. Optic Clar Medical nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. Optic Clar Medical nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului Optic Clar Medical. Optic Clar Medical nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.opticclarmedical.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

14. Limitare de responsabilitate

15.a. Optic Clar Medical nu poate fi tinuta responsabila in fata nici unei persoane fizice sau juridice care foloseste sau se bazeaza pe continut. 15. b. Optic Clar Medical nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu /etc) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi. 15. c. In cazul in care un Utilizator/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre Optic Clar Medical, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii Optic Clar Medical, conform detaliile de contact, astfel incat Optic Clar Medical sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza. 15. d. Optic Clar Medical nu garanteaza utilizatorului sau clientului acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al Optic Clar Medical. 15. e. Optic Clar Medical nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora. 15. f. Optic Clar Medical este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator sau Client prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Optic Clar Medical, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea Utilizatorului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut. 15. g. Optic Clar Medical  nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca: 15.g.1. serviciul/produsul va fi potrivit cerintelor clientului 15.g.2. serviciul/produsul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel 15.g.3. produsele/serviciile obtinute gratis sau contracost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului 15.h. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

15. Politica de confidentialitate

16.a.  Optic Clar Medical garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre Optic Clar Medical pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre Optic Clar Medical nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@opticclarmedical.ro. 16. b.  Optic Clar Medical se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare. 16. c.  Informatiile furnizate catre Optic Clar Medical sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului OFG, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. Optic Clar Medical nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. 16. d.  Optic Clar Medical certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):

  • dreptul de a cere Optic Clar Medical sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit;
  • dreptul de a cere Optic Clar Medical sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
  • dreptul de a cere Optic Clar Medical sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale;
  • dreptul de a cere Optic Clar Medical sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@opticclarmedical.ro. Optic Clar Medical nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. Optic Clar Medical nu poate fi facut raspunzator in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de  in scopul precizat in prezentul document.

16. Forta majora si cazul fortuit

17. a. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora. 17. b. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment. 17. c. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit. 17. d. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese. 17. e. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 17. c.

17. Litigii

18.a. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre Optic Clar Medical Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele “Termeni si conditii de utilizare”. 18. b. Orice disputa cu referire la prezentele “Termeni si Conditii” care ar putea sa apara intre Utilizator/Client si Optic Clar Medical se va rezolva pe cale amiabila. 18. c. Optic Clar Medical nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor. 18. d. Orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre Utilizator si Optic Clar Medical sau partenerii sai se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare. 18. e. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. 18. f. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

18. Dispozitii finale

19.a. Optic Clar Medical isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul si/sau orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului. 19.b. Optic Clar Medical nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului. 19. c. Optic Clar Medical isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare. Exceptie fac paginile in care sunt prezentate firmele partenere sau ofertele acestora si unde nu vor fi introduse bannere de natura concurentiala. Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe www.opticclarmedical.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambel